BESCHERM JOUW BEDRIJF TEGEN INBRAAK

door-1089560_1920

Het maakt niet uit wat voor een soort bedrijf je hebt, veiligheid moet altijd prioriteit hebben. Het is belangrijk om je eigendommen tegen de risico’s van inbraak te beschermen.

Hoeveel voorzorgsmaatregelen je neemt, hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld hoe waardevol je bezittingen zijn en of jouw bedrijf zich in een risicogebied bevindt. In alle gevallen is het echter beter om een ​​inbraak te voorkomen dan om achteraf de gevolgen te moeten oplossen.

Begin eens kritisch de buitenkant van je bedrijfspand te bekijken en probeer dan vanuit het perspectief van de inbreker naar je eigen eigendom te kijken. Probeer het aantal verbergplaatsen zoals bijvoorbeeld struiken of containers te beperken. Hang buitenverlichting op in donkere of kwetsbare gebieden, want licht zal dieven afschrikken.

Je kunt ook om de beveiliging van je bedrijfsbezit te verbeteren een van de volgende stappen uitvoeren en een inbraak voorkomen of het bewijs van inbraak vast te leggen. In regio Den Haag, kun je vertrouwen op dé den Haag Slotenmakers om hierbij te assisteren.

INSTALLEER DEUREN EN SLOTEN VAN EEN GOEDE KWALITEIT

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je buitendeuren voldoende inbraakwerend zijn. De buitendeuren van bedrijven moeten eigenlijk metalen bevatten. Dit betekent dat een dief moeite moet doen om binnen te komen en de deur moet forceren wat, indien ze binnenkomen, voor belangrijk bewijs voor de verzekering kan zorgen.

Vervolgens moeten je deuren voorzien zijn van hoge kwaliteit sloten. Door de technologische vooruitgang zijn er steeds meer goede sloten verkrijgbaar en elektronische deuren, kluizen en toegangssystemen zijn nu voor steeds meer mensen toegankelijk.

Wij adviseren deadbolt sloten voor op je buitendeuren. Ze maken het onmogelijk voor een inbreker om de deur door iets tussen de post te steken open te maken en ze kunnen ook niet worden opengebroken. Met andere woorden als je deadbolt sloten van een goede kwaliteit gebruikt zal het zeer moeilijk zijn voor iedereen die niets in jouw pand te zoeken heeft om binnen te komen.

BEVEILIGINGSCAMERA’S

CCTV-beveiligingscamera’s zijn voor inbrekers een groot afschrikmiddel. Er zijn tegenwoordig veel modellen beschikbaar en de modellen die je nu tegenkomt zijn kleiner, goedkoper en functioneler dan de modellen van vroeger. Beveiligingscamera’s helpen bij het voorkomen van een misdrijf of kunnen bewijs van de inbraak vastleggen, zodat je makkelijker een claim kunt indienen bij de verzekering. Voor maximale afschrikking moet je ze zoveel mogelijk in het zicht hangen.

Een ander voordeel van beveiligingscamera’s is dat ze gebruikt kunnen worden om je medewerkers te controleren. Dit kan wellicht niet zo relevant zijn in een klein bedrijf of een familiebedrijf, maar als je veel medewerkers aanneemt, is het wellicht handig om de boel goed in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat er geen misdaad plaatsvindt binnen jouw bedrijf.

INBRAAK ALARMSYSTEMEN

Als je alle adviezen tot nu toe hebt gevolgd heb je je eigendommen al goed beveiligd. De laatste tip is het installeren van een inbraakalarmsysteem, wat ook een geweldige preventieve maatregel is en een middel om inbrekers af te schrikken. Nogmaals, de vooruitgang in de technologie maakt deze systemen steeds beter en betaalbaarder.

Alarmsystemen detecteren onbevoegde toegang en maken gebruik van een luid alarmgeluid om potentiële inbrekers weg te jagen. Ze kunnen ook gekoppeld worden aan mobiele apparaten zodat jij op de hoogte wordt gehouden van ongewone activiteiten binnen of buiten je pand.

LEG SPULLEN VAN WAARDEN IN EEN KLUIS

Onze laatste aanbeveling is dat je je geld en waardevolle spullen altijd opbergt in een kluis. Als je pech hebt en iemand krijgt onbevoegde toegang tot je woning of bedrijfspand, kan een kluis een extra vorm van beveiliging zijn waardoor de inbrekers er niet met de buit vandoor kunnen gaan.

Kies een kluis die bij jou past om zo je waardevolle spullen te beschermen. Hoe meer bescherming je nodig hebt, hoe hoger de beveiligingsklasse van de kluis die je kiest moet zijn.

Mocht je er niet uitkomen, twijfel dan niet om hulp in te roepen van een sleutelmaker in de Haag! Zij zullen 24/7 paraat staan om u hierbij te helpen!