De magie van Marokkaanse kussens

Veel mensen hebben ze weleens gezien in een Marokkaans restaurant of bij Marokkaanse mensen thuis. Ook veel mensen die weleens in Marokko op vakantie zijn geweest maken er kennis mee en raken vaak op slag verliefd. De Marokkaanse kussens zijn tijdloos en ontzettend populair en komen we ook in Europa steeds vaker tegen.

Waarom zijn Marokkaanse kussens zo populair?

Op de eerste plaats zijn het de looks van deze prachtige kussens. De kussens worden gemaakt in allerlei verschillende kleuren en patronen en hebben daarnaast een coole vintage look. Door de grote diversiteit in kleuren en patronen is er altijd wel een variant te vinden die goed past in jouw interieur. Een andere reden waarom deze kussens zo populair zijn, is omdat ze niet kapot te krijgen zijn en ze jarenlang meegaan zonder hun schoonheid te verliezen.

Uitgelicht: de mooiste meest kleurrijke Marokkaanse poefen en kussens

De kussens worden vaak met de hand gemaakt van zeer sterk materiaal, in sommige gevallen van berber kleden. Dit materiaal is goed bestand tegen slijtage, maar kan ook goed tegen de zon en is vuilafstotend. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat een Marokkaans kussen ook ideaal is om in je lounge set in de tuin te gebruiken.

Oerdegelijk handwerk van topkwaliteit

Zogenaamd handwerk vormt een erg belangrijk onderdeel binnen de Marokkaanse cultuur. Tapijten, maar ook Marokkaanse lampen en interieur artikelen worden al sinds jaar en dag geproduceerd in Marokko. Veel van deze producten en zo ook de kussens, worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt.

De technieken die gebruikt worden, worden van generatie op generatie doorgegeven, waardoor je met een Marokkaans kussen niet alleen een mooi en comfortabel kussen in huis haalt, maar ook een authentiek Marokkaans product. Binnen de Marokkaanse cultuur is gebruikelijk om op de grond op de tapijten te zitten bij bijvoorbeeld het eten. Marokkaanse kussens worden hierbij vaak als een soort stoel gebruikt. Je kunt je voorstellen dat een kussen wel van degelijke sterke kwaliteit moet zijn om het mogelijk te maken om er dagelijks op te zitten.

Tip: een decoratieve shisha waterpijp goedkoop online

De Marokkanen zijn hierin geslaagd en de Marokkaanse kussens zijn erg sterk en voelen soms zelfs ietwat hard aan in tegenstelling tot andere moderne westerse kussens. Voordeel is dat een Marokkaanse kussen jaren meegaat en zijn vorm en kleur voor heel lang houdt.