Decoupeerzaag voor kleine zaagklussen

zagen-met-decoupeerzaag

Wanneer je kleine zaagklussen moet verrichten, dan is het verstandig om over een decoupeerzaag te beschikken. Bij kleine zaagklussen kun je denken aan het zagen van vormen, afronden van hoeken of het weghalen van oneffenheden. Daarnaast kun je een decoupeerzaagmachine ook gebruiken voor het op maat zagen van bijvoorbeeld laminaat. Kortom de toepasbaarheid van deze zaagmachine is ontzettend groot.

Wat is de zaagsnelheid?

De zaagsnelheid wordt bepaald door zowel de zaagmachine als het te zagen materiaal. Zo heeft niet elke decoupeerzaag hetzelfde vermogen en kun je de zaagsnelheden vaak zelf instellen. Daarnaast beschikken de meeste decoupeerzagen over een pendelinrichting. Dit betekent dat het zaagje niet alleen op en neer beweegt, maar ook naar voren en naar achteren. Het voordeel van deze pendelinrichting is dat de zaagsnelheid toeneemt en je zonder al teveel kracht de meeste materialen eenvoudig kunt zagen.

Decoupeerzaag accessoires

Wanneer je een decoupeerzaag gaat kopen heb je de keuze uit diverse accessoires. De meeste decoupeerzagen zijn al standaard uitgerust met een aantal accessoires. Denk hierbij aan een laserstraal waarmee je de zaaglijn kunt weergeven op het materiaal. Daarnaast beschikken sommige decoupeerzagen ook over een stofblazer welke vrijgekomen stof direct wegblaast. Hierdoor heb je meer zicht op de zaaglijn en kun je nog mooiere zaagsneden creëren. Tenslotte kan de decoupeerzaag beschikken over een softgrip handvat. Een softgrip handvat zorgt ervoor dat je nog comfortabeler kunt zagen. Met name wanneer je voor een langere tijd wilt zagen is een softgrip handvat aan te raden.

Decoupeerzaagje verwisselen

De meeste decoupeerzaagmachines zijn uitgerust met een snelspanklem. Hierdoor wordt het verwisselen van een decoupeerzaagje nog eenvoudiger. Je hoeft namelijk alleen de klem (hendel) over te halen, zodat je het zaagje kunt verwijderen. Eerder was hiervan niet sprake en moest je een speciale inbussleutel gebruiken waarmee je het zaagje kon losdraaien. Het is wel belangrijk om te weten dat er diverse soorten decoupeerzaagjes bestaan, welke van elkaar verschillen op basis van de hoeveelheid zaagtanden en de toepasbaarheid.