Dit zijn de voordelen van secondelijm

Hoewel je het liever niet op je vingers wilt hebben, is secondelijm een grote uitkomst bij het plakken van allerlei materialen. Deze kleurloze lijm doet zijn naam eer aan en vormt binnen enkele seconden een sterke verbinding tussen twee onderdelen. Secondelijm komt in allerlei tubes en potjes maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het droogt razendsnel en heeft nog veel meer voordelen.

Secondelijm in allerlei situaties

De meeste secondelijm kun je op een heleboel verschillende materialen gebruiken. Dit maakt secondelijm tot een allround product en daarom ook zo geliefd. Wil je materialen als kunststof, rubber, hout, metaal of porselein aan elkaar lijmen? Dan is secondelijm de ideale oplossing. De lijm wordt vooral gebruikt voor het lijmen van kleinere oppervlaktes, omdat de lijm op zijn sterkst is in kleinere oppervlaktes. Ook kleine scheurtjes worden perfect gevuld door secondelijm. Ook bij modelbouw dient de lijm als een perfect hulpmiddel vanwege de kleine dosering en de sterke verbinding.

Alle voordelen op een rij

Secondelijm is dus een product dat je bij veel verschillende situaties kunt gebruiken. Of je nu aan modelbouw doet of een klusje in huis wilt oplossen: secondelijm is overal voor te gebruiken. Wat zijn nog meer voordelen van secondelijm?

  • Snel te gebruiken: geen gedoe met het kiezen van allerlei lijmen. Secondelijm zit in een handige verpakking en is daardoor snel toe te passen.
  • Overal te koop: voor lijm hoef je niet perse naar een bouwmarkt, want ook in de supermarkt en andere winkels wordt secondelijm verkocht.
  • Sterke hechting: waar je bij sommige lijm niet helemaal zeker kunt zijn van de hechting, ben je bij secondelijm verzekerd van een sterke hechting waar je lang van kunt profiteren.
  • Waterbestendig: er is zelfs secondelijm verkrijgbaar die waterbestendig is. Zo kun je er dus nog langer van profiteren.

Secondelijm weer verwijderen

De voordelen zijn dus eindeloos. Maar voor het verwijderen van secondelijm is ook een handige truc. Gebruik een beetje aceton of een product waar dit in zit zoals nagellakremover. Ga met een wattenstaafje over de plek waar de lijm zit om dit langzaam te verwijderen.