Doe het zelf: de sloten vervangen van je tuinhuis

locks-1791934_1920

Hoewel men vaak aanraadt om sloten te laten vervangen door een erkende en betrouwbare slotenmaker bij u in de buurt, kunt u deze klus in sommige gevallen ook zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de sloten van uw tuinhuis. Om een tuinhuis te beveiligen tegen inbrekers kiest men vaak voor zogenaamde pensloten. Dit zijn sloten die qua werking op cilindersloten lijken, die op hun beurt vaak gebruikt worden in woningdeuren. Cilindersloten zijn niet geschikt voor het beveiligen van uw tuinhuis, aangezien het kozijn van de tuinhuisdeur veel minder stevig is. Het gebruik van cilindersloten zou het kozijn ernstig verzwakken.

Geschikte sloten voor uw tuinhuisdeur kopen

Pensloten voor het beveiligen van uw tuinhuis kunt u bij een bouwmarkt kopen, of online bestellen. Houd er rekening mee dat niet alleen pensloten even veilig zijn! Slotenmakers raden u aan om altijd voor pensloten met een PKVW-keurmerk of een hoge SKG-rating te kiezen. Op deze manier maakt u het inbrekers zo lastig mogelijk als zij uw tuinhuis proberen binnen te dringen. Niet onbelangrijk, ook uw ramen in uw tuinhuisje dienen met sloten beveiligd te worden. U kunt kiezen voor bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het hangt van het type raam in uw tuinhuis af, welke bijzetsloten het meest geschikt zijn.

Zelf sloten op uw deur plaatsen

Nu u over de juiste sloten beschikt, kunt u starten met het plaatsen hiervan. Het plaatsen van de sloten doet u door een stappenplan of instructievideo op internet op te zoeken. In deze instructies wordt u stap voor stap verteld hoe u de sloten op uw deuren en ramen kunt plaatsen. Wilt u ook de sloten in uw woning zelf vervangen? Sloten vervangen door een erkende slotenmaker geeft u de zekerheid dat er geen schade aan de sloten of uw kozijnen ontstaat. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor de kans op schade relatief groot is als u deze sloten zelf probeert te vervangen.