Eenvoudige stappen om zelf vloerverwarming isolatie te installeren

Vloerverwarming heeft dankzij zijn briljante voordelen voor miljoenen gebruikers over de hele wereld van hun huis een thuis gemaakt. Toch heb je misschien ook verhalen gehoord over hoe een vloerverwarming niet het gewenste resultaat oplevert. Onthoud dat dat niets te maken heeft met het systeem zelf, maar vooral met de slechte isolatie van de huizen. Daarom moet je als je een verandering in het systeem overweegt om de klus helemaal af te maken, ook een isolatie in combinatie met je vloerverwarming installeren.

Als je in een koud klimaat woont, weet je hoe vochtig weer je vloer kan verwoesten. Er zijn ook apparaten die je installeert op het moment dat je je ondervloer legt en die dan vocht kunnen verwijderen en ervoor kunnen zorgen dat de vloer ook sneller warmer wordt.

Isolatie is ook onmisbaar voor een huis omdat het in wezen een barrière vormt, die elk soort warmteverlies voorkomt. Je weet dat wanneer er warmte ontsnapt, je huis niet zo warm aanvoelt als dat het zou moeten. Bovendien verbruikt het verwarmen dan veel meer energie en dat zal je maandelijkse energierekeningen verhogen.

 

Je kunt verschillende soorten vloerverwarming met isolatie voor je huis krijgen:

 

  • Er een vloerverwarming met vezels, die simpel gezegd als een wollen trui werkt en waardoor de warmte aan het oppervlak wordt vastgehouden. Hoewel het goedkoper is, kan het in het geval van incidenten als brand, wel smelten en zal het moeten worden vervangen.
  • De meest gebruikte isolatie is polystyreen omdat het als veilig wordt beschouwd en kosteneffectief is. Het is ook nog eens goed voor het milieu.
  • Terwijl andere systemen werken op het principe van het creëren van luchtbarrières, reflecteren op folie gebaseerde systemen de warmte in het huis en voorkomen zo dat er warmte verloren gaat.

 

Nu je de verschillende systemen kent, die je voor jouw huis kunt gebruiken, kun je er alles aan doen om de juiste ondervloer te leggen. Als je een doe-het-zelver bent, zijn hier eenvoudige stappen waarin wordt beschreven hoe je de ondervloer bij jouw thuis kunt installeren:

 

  • Als je een glasvezelsysteem gebruikt, zorg er dan voor dat je goed beschermd bent. Draag een masker, een shirt met lange mouwen, een lange broek en handschoenen om jezelf zoveel mogelijk te bedekken.
  • Wees, vooral als het om de bedrading gaat, voorzichtig met scherpe objecten.
  • Tijdens het gebruik van het polystyreensysteem moet er speciale aandacht worden besteed omdat er een chemische reactie kan plaatsvinden, die schade aan de draad kan veroorzaken.
  • Besteed voldoende aandacht aan loodgieterswerk.
  • Laat een vriend of een familielid je helpen.

 

De installatie zal niet heel eenvoudig zijn maar je zult het leuk vinden en zeker eer van je werk hebben.