Juiste hout kiezen voor buiten in de tuin

pexels-photo-139312

Hout in de tuin zorgt voor een natuurlijke uitstraling dat past bij iedere tuinstijl. Hout ziet er niet alleen mooi uit, het is ook erg praktisch en duurzaam in gebruik. Er zijn talloze verschillende soorten hout die geschikt zijn voor buiten. Alle houtsoorten hebben hun eigenschappen en diverse voor- en nadelen. In dit artikel geven we je wat meer informatie over hout voor buiten. Dit artikel is in samenwerking met Buitenschrijnwerk hout.

Hout voor buiten

In de tuin wordt er vaak en veel gebruik gemaakt van hout, denk aan bijvoorbeeld de poort, schutting, tuinhuisje of het speeltoestel. Op het moment dat je gaat zoeken naar het geschikte hout voor buiten, dan is het belangrijk om je te verdiepen in alle soorten hout die er zijn. Laat je hierin ook adviseren door een houtspecialist. Let ook op de duurzaamheidsklasse en natuurlijke het FSC en/of PEFC keurmerk.

Hardhout

Hardhout is voor buiten misschien wel dé populairste houtsoort op dit moment. Het is afkomstig uit Zuid-Amerika en Zuidoost- Azië. Vooral de stevigheid van het hout is een groot voordeel. Ook hoeft het niet behandeld te worden en is het zo goed als onderhoudsvrij. Allemaal grote voordelen die ervoor zorgen dat hardhout steeds populairder wordt. Het grootste nadeel van dit hout is de prijs, het is relatief duur. Maar alles van kwaliteit heeft een hogere prijs, wij adviseren om zeker niet te proberen te besparen op hout. Het belangrijkste is dat het hout voor langere tijd meegaat.

Kiezen van het juiste tuinhout

Op het moment dat je de juiste houtsoort moet kiezen is het belangrijk om rekening te houden met de wensen en eisen. Op basis daarvan kan je je gaan verdiepen in de soorten hout die er voor buiten zijn. Ook is het van belang om te zoeken binnen jouw budget, zodat je zeker weet dat het mogelijk is. Elke houtsoort heeft zijn voordelen en nadelen, kies dus een houtsoort dat aansluit bij jouw wensen. Of wat geadviseerd wordt door een specialist.