Opbergkisten ruimen op

Opbergkisten zijn vaak uit hout of plastic vervaardigd en bieden opbergruimte voor tuinkussens, speelgoed, kleine zwembaden en gereedschappen. De afgelopen 2 jaar hebben deze tuinaccessoires een gigantische opmars gemaakt. Sommige mensen hebben geen ruimte in de tuin voor een tuinhuisje en kiezen dan liever voor een handige houten opbergkist waarin ze de benodigdheden voor de tuin kwijt kunnen, of een speelgoedkist voor de kids.

De houten opbergkist

Bij houten opbergkisten moet u er goed om denken dat u ze wel onderhoud. Deze versie van de ruimtebespaarder kunt u in principe overal in uw tuin plaatsen en het staat ook goed bij de meeste soorten tuinen. U kunt de kisten een kleurtje geven. Denk er dan wel om dat u de ventilatiestrips of gaten niet bedekt of dat er verf door loopt over uw opgeslagen spullen heen. Natuurlijk heeft u ook een optie om zelf een houten opbergkist te maken. Hiervoor kunt u de bouwmarkt ook raadplegen.

Deze opbergkist / kussenkist is gemaakt van hardhout. De kist wordt gesloten met een deksel gemaakt van zink. De deksel voorzien van gasveren en RVS scharnieren. Elke gewenste maat mogelijk. Voor meer informatie kunt u kijken op www.delade.nl

De kunststof opbergkist

De kunststof variant komt tegenwoordig steeds meer voor. Over het algemeen zijn deze kisten makkelijker te hanteren aangezien ze vaak veel lichter zijn dan de houten versie. Ook vergen ze minder onderhoud dan de houten uitvoering aangezien u ze niet hoeft te schilderen om ze mooi te houden. Afnemen met een doekje is daarvoor al voldoende. Ook zijn deze plasticen varianten een stuk veiliger. Ze kunnen makkelijker en beter op slot zodat uw goederen niet zo snel gestolen worden. Ook de platic kisten of kasten kunt u overal in uw tuin kwijt hoewel het wel raadzaam is ze in een hoek van uw tuin te plaatsen tegen een schutting of meer zodat u ze eventueel ook kunt verankeren.

Handige accessoire of sta-in-de-weg?

Dan rest natuurlijk nog het beantwoorden van de vraag of opbergkisten nou handige tuinaccessoires zijn of juist een sta-in-de-weg? Dit hangt van diverse factoren af. Wat voor soort tuin houdt u er op na? Heeft u er bezwaar tegen als zo’n kast in het zicht staat? Wat voor materiaal ziet u liever terug in uw tuin? In een Japanse tuin of Bonsai tuin zou een plasticen opbergkist namelijk helemaal niet staan terwijl een houten kist daar veel beter bij past.

Maak er een extra zitplaats van door een groot kussen er boven op te leggen, of zet de kist op wieltjes en gebruik deze zo als speelgoedkist.