Transformatie rieten dakbedekking

Steeds meer huishoudens laten hun dak transformeren naar een rieten dakbedekking. Rieten daken zorgen voor een bijzondere uitstraling van de woning. Vroeger was het heel gewoon om je daken te laten bedekken met riet. Tegenwoordig zorgen rieten daken juist voor een wat meer exclusieve uitstraling. Een rieten dakbedekking valt nou eenmaal op tussen de daken die bedekt zijn met dakpannen en/of kunststof. Steeds meer mensen kiezen voor een ambachtelijke uitstraling van hun woning en laten hun daken transformeren naar een rieten dakbedekking. Er zijn verschillende dingen die komen kijken bij een transformatie naar een rieten dak. Niet alle daken zijn namelijk even geschikt voor een rieten dakbedekking.

Vooraf aan de transformatie naar een rieten dak moet er een uitgebreide technische analyse worden uitgevoerd. Hierbij wordt er gekeken naar de helling van het dak. Met een platte dak kan er namelijk geen riet worden gelegd. Het is belangrijk dat bij regen het water goed het dak af loopt. Er moet dus eerst worden onderzocht of het dak wel geschikt is voor een rieten dakbedekking. Daarnaast wordt er gekeken welke dak aanpassingen er moeten worden uitgevoerd om een rieten dakbedekking wel mogelijk te maken. De analyse wordt grondig uitgevoerd zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Het is daarom belangrijk om hier ervaren rietdekkers voor in te schakelen. Na de analysefase wordt er een impressie gecreëerd van de werkzaamheden die er zullen worden uitgevoerd. Zo wordt er een beeld geschetst van hoe het dak er uiteindelijk uit komt te zien. Daarnaast wordt er een offerte opgesteld zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Wanneer er een gezamenlijk akkoord bereikt is kan het traject van start gaan. Voordat de werkzaamheden daadwerkelijk kunnen beginnen moeten eerst vergunningen worden aangevraagd. Vervolgens kan het echte werk beginnen.

Een transformatie naar een rietendak is te overzien mits er een goede analyse aan vooraf is gegaan, de activiteiten goed in overzicht zijn gebracht en er duidelijke afspraken zijn gemaakt.