Welke schuurmachine accessoires bestaan er?

zaagmachine-gebruiken

Na de aankoop van een schuurmachine ben je er nog niet helemaal. Integendeel! Wist je dat er een groot scala aan accessoires bestaan voor schuurmachines? Het zou jammer zijn dat je na de aankoop deze accessoires vergeet, welke je het schuren een stuk eenvoudiger kunnen maken. Gelukkig zijn er een aantal webwinkels die je op de hoogte houden van deze relevante accessoires. Toch geldt dit nog lang niet voor alle webwinkels en dat betekent dat veel klussers de plank mis slaan. Nu kun je jezelf het volgende afvragen: “Over welke schuurmachine accessoires hebben we het eigenlijk?”. Nou dat is een goede vraag! In deze blog gaan wij je daar het één en ander over vertellen. Beginnend met de accessoires voor de bandschuurmachine.

Accessoires bandschuurmachine

De bandschuurmachine is een robuuste machine die een grote hoeveelheid werkstukken in een korte tijd kan schuren. Toch is er een groot nadeel! Bij de bandschuurmachine ontbreekt het nogal aan nauwkeurigheid. De machine is vooral gebouwd voor het snel schuren van grote oppervlakken. De kans dat er geen egale ondergrond ontstaat is groot. Dit door de negatieve eigenschap ‘ingraven’. De machine kan zich nogal snel ingraven in materialen, waaronder hout. Zeker als het gaat om wat zachter hout, zoals MDF. Een schuurraam kan dan een handig hulpmiddel zijn. Deze kun je onder de schuurband klikken om te voorkomen dat de schuurmachine zich ingraaft in het hout.

Accessoires excenterschuurmachine

Een excenterschuurmachine staat bekend om zijn ronde schuurzool, welke handig is voor het schuren van gebogen oppervlakken. Ook hier geldt dat er een aantal situaties kunnen voorkomen waar accessoires de nodige hulp kunnen bieden. Wist je bijvoorbeeld al dat je met een excenterschuurmachine ook kunt polijsten? Het is namelijk mogelijk om een optionele polijstzool te monteren onder deze schuurmachine. Ideaal om niet alleen de voorbewerking (schuren), maar ook de nabewerking (polijsten) te kunnen uitvoeren.

Accessoires multischuurmachine

Een multischuurmachine is een schuurmachine met veel accessoires. Dit komt omdat deze schuurmachine speciaal is ontworpen voor veel verschillende werkzaamheden. Niet alleen worden er standaard verschillende schuurzolen meegeleverd, zoals een vlak- of deltazool. Ook zijn er multischuurmachines die inzetbaar zijn voor hoeken, randen en lastige gleuven. Deze accessoires kun je vaak los bijbestellen. Bosch is een merk die leuke accessoires los aanbiedt voor hun multischuurmachines.

Bron: http://www.schuurmachineskopen.nl/accessoires/