Aantal self storage gebouwen groeit

security_self_storage_resized_8973

Het aantal gebouwen met self storage units lijkt maar door te groeien. Nu zul je misschien denken, waarom willen zoveel mensen gebruik maken van opslagboxen die maandelijks toch al snel een paar honderd euro kosten? Daarvoor zijn meerdere redenen te bedenken. We zullen er een aantal met je delen.

Je wilt meer woonruimte creëren

Wanneer je veel spullen bezit, kun je er tegenaan lopen dat je simpelweg te weinig ruimte in je huis hebt om al je spullen netjes op te kunnen slaan. In dat geval is een self storage unit een ideale oplossing. Op die manier kun je je woonruimte voor andere zaken gebruiken doordat je meer ruimte overhoudt.

Je gaat verhuizen en hebt tijdelijke opslag nodig

De huizenmarkt heeft een tijdje vastgezeten, maar is inmiddels weer volop op dreef. Het een na het andere huis wordt verkocht en daarmee neemt de behoefte aan tijdelijke opslag voor de inboedel toe. Die opslag vinden mensen terug in self storage gebouwen. Vaak worden hier tijdelijk bezittingen in opgeslagen totdat het moment daar is om de nieuwe woning in te richten.

Je gebruikt sommige spullen zelden

Veel mensen hebben spullen staan die ze zelden of nooit gebruiken, maar waar ze geen afstand van willen doen. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als het om erfstukken gaat waar een hoge emotionele waarden op rust. Of je dergelijke spullen niet gebruikt of er geen afstand van kunt doen, je hebt dergelijke spullen liever niet in je woning omdat ze ruimte innemen die je graag voor iets anders wilt gebruiken. In dat geval is een self storage unit dus een prima oplossing.

Je wilt je opgeslagen spullen beter beveiligd hebben

Sommige spullen die je zelden gebruikt kunnen van grote waarde zijn. In dat geval is het natuurlijk een geruststellende gedachte dat self storage gebouwen vaak goed beveiligd zijn. Denk hierbij camerabeveiliging, alarminstallaties en fysiek aanwezige bewakers. Allerlei zaken die ervoor zorgen dat je spullen goed en veilig opgeslagen zijn.

Self storage units bron van inkomsten voor garagedeuren specialisten

Doordat er zoveel self storage units zijn gebouwd, zijn er ook vele roldeuren nodig om de units individueel af te kunnen sluiten. Hierdoor ontstaat er extra werk voor bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in garagedeuren. Het type deur dat vaak voor self storage units wordt gebruikt is de garage roldeur. Maar roldeuren worden ook gebruikt om bijvoorbeeld schuren mee af te kunnen sluiten. Hierdoor is de roldeur een zeer diverse garagedeur die vele toepassingsmogelijkheden heeft. Wil je meer over weten? Lees er dan meer over op dit interessante woonblog.