Alles wat u moet weten over gietvloer leggen

gietvloer-keuken

Het verschil tussen een gietvloer en veel andere soorten vloeren, is dat een gietvloer in uw woning gegoten wordt. De vloer wordt niet gelegd als een parketvloer of als een tegelvloer, maar wordt als een warme vloeistof in de juiste ruimtes gegoten. Na het opdrogen van de vloer, ligt de vloer er volledig netjes en naadloos bij.

De dikte van de vloer

Bij het leggen van de gietvloer, kunt u zelf bepalen hoe dik uw vloer moet worden. Geeft u de opdracht een grote hoeveelheid van de vloeistof in uw woning te gieten, dan wordt de vloer dikker. Wilt u juist een dunne vloer, dan geeft u dit door aan de expert die uw vloer komt gieten. Door minder vloeistof op uw vloer te gieten bij gietvloer leggen, wordt de vloer dunner.

Gietvloer leggen door een professional

Een houten vloer kunt u nog wel zelf leggen, maar het zelf leggen van een gietvloer is een stuk lastiger. Niet alleen omdat u hier bepaalde hulpmiddelen bij nodig heeft die alleen een expert in huis heeft, maar ook omdat u een flinke portie van de juiste kennis en vaardigheden nodig heeft om de vloer te kunnen leggen. Heeft u een gietvloer aangeschaft en wilt U de gietvloer zelf aan leggen dan kan dat wel met behulp van een goed stappenplan.

De droogtijd van een gietvloer

Een gietvloer wordt vloeibaar op uw vloer gegoten en moet na het ingieten altijd drogen. Onze specialist zal u vertellen wat de exacte droogtijd van de vloer is, zodat u hier rekening mee kunt houden. Het is belangrijk om de vloer absoluut niet te belasten na het ingieten van de vloer. Let niet alleen goed op dat u zelf niet per ongeluk op de vloer gaat staan, maar houd ook uw kinderen en huisdieren van de vloer af. Pas als de vloer helemaal droog is, mag u de vloer belasten. Nu mogen uw kinderen en huisdieren ook weer in de betreffende ruimte komen.