Beitsen in de tuin

Als je gaat beitsen breng je een transparante of een dekkende laag over het hout. Het hout wordt hierdoor beschermd tegen weeromstandigheden en het geeft een mooi kleurtje. Mensen denken vaak dat beit hetzelfde is als verf, dit is niet het geval. Tijdens het beitsen dringt er een deel in het hout, waardoor het ook zorgt voor bescherming. Vaak gebruiken mensen beits bij houten deuren, maar ook voor tuinhuisjes of andere tuinmeubels wordt er gebruik gemaakt van beits. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, rood, geel of groen. Als je kiest voor de transparante buitenbeits, bescherm je het hout tegen vochtindringing. Iets wat ook heel populair is, is wash beits. Dit zorgt ervoor dat je meersere kleuren krijgt. Het geeft een soort van strand look. Wil je een kleur die niet in het assortiment zit. Bij heel veel bedrijven kun je een eigen kleur laten maken.

Tuinhuisjes beitsen

Veel mensen hebben een tuinhuis, vaak zijn de tuinhuizen gemaakt van hout. Het kan zijn dat het hout na een aantal jaar niet meer zo mooi uitziet. Ook kunnen er bepaalde beschadigingen op zitten en dat is zonde. Je kunt er voor kiezen om het tuinhuisje te gaan verven, maar dan heb je alleen een nieuw kleurtje. Als je het tuinhuisje gaat beitsen creëer je een extra bescherming laag, want de beits dringt in het hout. Ook kun je kiezen voor een nieuw kleurtje, dit kun je heel gemakkelijk aanbrengen en het droogt snel op. Daarnaast zijn er transparante beits soorten. Deze zijn kleurloos, maar laten de originele houtkleur wel meer ophalen. Ook lijkt het alsof je tuinhuisje helemaal nieuw is. Beits zijn heel gemakkelijk aan te brengen, nog eenvoudiger dan verf. Je hoeft dan ook niet perse een schilder in te huren, want je kunt het zelf ook doen.

Andere tuin meubelen beitsen

Het kan zijn dat je nog wat beits over hebt en dan is het zonde, dat je het niet meer kunt gebruiken. Daarom kun je ook andere tuin meubelen beitsen. Dit kunnen houten tafels zijn, maar ook houten schuren, stoelen etc. Het geeft een nieuwe, frisse en mooie look. Je kunt er ook voor kiezen om gewone houtverf te gebruiken om zo een houten meubel of tuinhuisje een nieuwe uitstraling te geven. U kunt dit heel eenvoudig online bestellen, kijk hier voor een ruim aanbod aan matte houtverf, buiten beits en meer.