Goedkope verticale lamellen

De verticale lamellen worden opgehangen aan een rails die u aan uw plafond kunt hangen. Deze lamellen worden aan de rails gehangen door middel van runners. Deze runners zitten in de rail vast en zo kunt u de verticale lamellen kantelen en in- / uitschuiven. De verticale lamellen op maat kunnen op vier verschillende manieren worden opgeborgen, ze kunnen helemaal naar links of rechts geschoven worden, in het middel of verdeeld over de rechter en linker kant.

Lichtinval bepalen met verticale lamellen

Met de verticale lamellen kunt u helemaal zelf bepalen hoeveel licht u binnen wilt laten komen en ook welke richt het licht op zal gaan. De hoeveelheid licht is te bepalen op twee mogelijkheden:

  1. Door de lamellen niet helemaal uit elkaar te schuiven of naar elkaar toe, dit kan door middel van de rails waar de lamellen aan vast zitten
  2. Door de lamellen te kantelen, hiermee kunt u de hoeveelheid en de invalshoek bepalen van het licht. Kantelt u de lamellen bijvoorbeeld naar links dan zal het licht naar rechts schijnen en kantelt u de lamellen naar rechts dan schijnt het licht naar links

Deze mogelijkheden zijn heel handig als het licht in u tv schijnt, u hoeft namelijk alleen de lamellen naar de andere kant te kantelen, zo behoudt u de hoeveelheid licht en schijnt het niet meer in uw gezicht.

verticale-lamellen

Makkelijk schoon te houden

Lamellen zijn makkelijk schoon te houden en dan vooral de kunststof lamellen. Deze lamellen kunnen tegen vocht, ze zijn daarom prima geschikt voor in de badkamer maar ook om schoon te maken met een vochtig doekje. U veegt het stof en ander vuil zoals vetspetters er zo vanaf, dit maakt het mogelijk om de lamellen in de keuken op te hangen. Ook voor in de keuken is het fijn om de licht inval te kunnen bepalen, want koken met de zon in je gezicht vindt niemand fijn.