Inspiratie voor de eetkamer

Wanneer je ’s avonds thuiskomt na een lange werkdag, is er niets beter dan genieten van een lekkere maaltijd in een prachtige eetkamer. Je wil deze dan ook helemaal naar jouw eigen stijl inrichten. Weet je niet goed hoe je hier precies aan begint? In dit blogbericht lees je hoe je de ideale eetkamer samenstelt!

Welke eettafel past het best bij mijn interieur?

De eettafel is natuurlijk het pronkstuk van de eetkamer. Wat de eettafel betreft, zijn er heel wat verschillende soorten. Wij zetten de voor- en nadelen ervan even op een rijtje:

  • Rechthoekige eettafels: dankzij deze eettafels is er altijd genoeg plaats voor iedereen en beschik je over voldoende ruimte om al je eetgerei op tafel te plaatsen. Hier kan je ook kiezen voor een verlengstuk indien dit nodig is.
    Bovendien neemt een rechthoekige tafel wat minder plaats in beslag dan bijvoorbeeld een ronde tafel. Ze zijn ook in alle stijlen beschikbaar, van klassiek tot modern of zelfs industrieel!
  • Ronde eettafels: hoewel deze inderdaad wat meer plaats innemen, zorgen ze wel voor een extra gezellige sfeer. Zo zit er namelijk niemand op de hoek van de tafel en geniet je telkens van een leuk groepsgesprek.
  • Glazen eettafels: het strakke design en de neutrale kleuren van deze tafels zijn kenmerkend voor een modern interieur. Het glas zorgt ook voor minder onderhoud, wat altijd mooi meegenomen is!

12

Eettafelstoelen of bankjes?

Eens je gekozen hebt welke eettafel volledig aansluit bij jouw eigen stijl en interieur,3-2 is het tijd om je favoriete eettafelstoelen uit te kiezen. Heb je een klassieke eettafel?
Dan hore hier bijvoorbeeld houten stoelen bij! Bij een moderner model zijn
metalen of kunststof stoelen ook heel erg leuk, of je kan eens origineel uit de hoek komen en kiezen voor een houten bankje in plaats van een stoel!

Opbergen en/of decoreren

Zo, de belangrijkste keuzes zijn gemaakt! Nu is het tijd om de eetkamer aan te kleden met kasten en opbergmeubels. Een tip: kies voor meubels waar je tegelijk ook wat decoratie op kan plaatsen. Zo geef je de kamer meteen een huiselijke en warme sfeer!

4

Weg met kale muren5

Tot slot is het zeker niet onbelangrijk om kale muren van wat decoratie te voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een leuk schilderij of een mooie spiegel! Een wandrek hoort hier zeker ook thuis. Praktisch en mooi tegelijk!