Investeren in de kwaliteit van uw kruipruimte, maar wat levert het op?

kruipruimte

Kruipruimtes zijn er om alle leidingen onder uw huis weg te kunnen. Ook zorgt de kruipruimte ervoor dat u een gezonden en vochtvrije kruipruimte kunt realiseren onder de woning. Heeft u nog geen geïsoleerde kruipruimte? Wacht niet te lang en neem contact op met een vloerisolatie bedrijf. Er zijn namelijk een paar cruciale redenen voor het hebben van een geïsoleerde kruipruimte.

Uw gezondheid

Als u geen vloer isolatie heeft, kan het er erg vochtig worden. De vochtigheid kan door uw vloer trekken en zo zorgen voor verkoudheid of last van uw spieren. Het komt soms ook voor dat door de grond van de kruipruimte gassen los komen die de gezondheid kunnen aantasten. Deze gassen kunnen op lange termijn uw gezondheid in mindering brengen. Ook kan door de vochtigheid snel schimmel ontstaan. Deze schimmel kan gaan zorgen dat het hout in uw kruipruimte kan gaan rotten. schimmels kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid zijn. Voor baby’s en huisdieren die dagelijks over de grond heen kruipen en rollen, is dit enorm slecht voor de gezondheid. Voorkom dit door middel van een goede kruipruimte ventilatie.

Besparen

Onder de grond is het vaak erg koud. Dus ook in uw kruipruimte kunnen de temperaturen flink dalen. Als u uw kruipruimte niet laat isoleren kan u vloer erg koud worden. Dit kan zorgen voor hoge verwarmingskosten. Na een goede kruipruimteisolatie van uw woning kunnen deze kosten per maand enorm verminderen.

Kosten vloerisolatie kruipruimte

De kosten van kruipruimte isolatie zijn misschien hoog, maar u heeft dat binnen een korte tijd weer terugverdient aan besparingen voor onderhoud, zieke kosten, schoonmaak en verwarmingskosten. De kosten verschillen ook omdat u de isolatie zelf kan aanbrengen, maar u kan het ook laten doen door een isolatiebedrijf. Dat laatste wordt u aanbevolen te doen. Deze bedrijven sturen mensen naar u toe die hier erg veel verstand van hebben en al de nodige ervaring hebben. Zij kunnen uw kruipruimte foutloos isoleren. Bij sommige bedrijven komen ze na twee weken checken of het allemaal goed is gegaan. Meestal wordt dan de luchtvochtigheid gemeten. Dit kunt u overigens ook zelf doen. De prijs van een isolatiekussen is meestal rond de 20 euro per vierkante meter. Er komen natuurlijk altijd nog installatiekosten bij. Deze kosten zijn verschillend per bedrijf.

Installatie

Het isolatie bedrijf moet weten hoeveel isolatiematerialen u nodig heeft. Als een isolatiespecialist hier een indicatie over heb kunnen maken, kan er een concreet voorstel voor u gemaakt worden. Het isoleren van een kruipruimte duurt wel eventjes. U kan de werkmannen helpen door dingen aan te geven en uit te leggen hoe uw huis in elkaar zit, bijvoorbeeld waar de ingangen zijn en of er nog uitzonderingen zijn tot tegenstelling van andere huizen. Wellicht zijn ze dan sneller klaar en dat kan u mogelijk geld besparen.

Er zijn veel soorten isolatiemogelijkheden. Er zijn isolatiekussens die tegen de zijkant en de bovenkant van de kruipruimte worden geplakt. Dit is wel de duurste mogelijkheid. PU-schuim wordt ook vaak gebruikt. Met dit schuim wordt de gehele bovenkant van de kruipruimte bedenkt. Dit is 100 procent luchtdicht. Dit variant is wat goedkoper dan de kussens, het aanbrengen duurt wel langer en er zit wat meer onderhoud aan vast. Ook EPS isolatie is populair. Deze isolatie methode is erg milieuvriendelijk en zal ook prima helpen. Verder zijn er nog veel andere mogelijkheden voor het isoleren van de kruipruimtes.