Tips voor het zoeken van de ideale bank

Het zoeken van nieuwe meubels kan best lastig zijn, het is immers zaak dat ze zowel goed bij de rest van het interieur passen maar ook functioneel zijn. Bij een bank is dat niet anders, banken heb je in ontzettend veel vormen en materialen, om hier een goede keuze in te maken is niet makkelijk. In dit artikel geven wij een aantal tips over het kopen van een perfecte bank. 

Kijk goed naar de beschikbare ruimte

De bank moet natuurlijk goed passen in je huiskamer, meet daarom altijd de ruimte op waar de bank komt te staan. Meestal komt het niet zo heel nauw maar misschien moet de bank wel tussen twee muren komen te staan waardoor je maar beperkte ruimte hebt. Als je hier niet goed oplet dan kan het voorkomen dat de bank niet goed in de ruimte past, dat is toch zonde. Verder moet je ook nog kijken naar de loopruimte om de bank, als er te weinig ruimte is tussen de bank en een eventuele tafel dan zou dat ook zonde zijn. 

Zet een aantal vragen op papier

Het zoeken naar de perfecte bank is voor veel mensen hetzelfde als het zoeken naar een naald in een hooiberg, je hebt namelijk best veel verschillende soorten banken. Stel jezelf een aantal vragen, onder andere:

  • Wil je en hoekbank of een drie/twee zits? 
  • Wil je een bank of wil je er meerdere? 
  • Hoe stevig of zacht moet de bank zijn? 
  • Hoe diep moet het zitgedeelte zijn? 
  • Moet de bank kunnen uitklappen? 
  • Moet er een liggedeelte zijn?
  • Van welk materiaal moet de bank zijn?

Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden. Zet vooraf al deze vragen op papier en beantwoord ze voor jezelf, dan kan je er al in ieder geval rekening mee houden en zo wordt de zoektocht een stuk makkelijker. 

Denk ook eens aan een meubelmaker

Als je heel specifieke maten nodig hebt, loont het ook altijd om contact op te nemen met een meubelmaker, bijvoorbeeld Anselm Oome, een meubelmaker in omgeving Breda. Een meubelmaker kan een bank geheel naar wens maken, als je er bij meubelwinkels niet uitkomt is een meubelmaker dus de ideale oplossing. Zeker als je ook op zoek bent naar andere meubels, bij een meubelmaker kan je ook je gehele interieur laten maken.