Voor elke klus een geschikte machine

voordeligklushuis

Wanneer mensen er tijdens de zomerweken voor kiezen om thuis te blijven in plaats van te reizen, wordt er vaak geklust in huis. Bij zowel kleine of grote verbouwingen, is het belangrijk om goede kwaliteit gereedschap te hebben om de klus te klaren.

Er zijn verschillende klussen die men uitvoert tijdens de zomer, omdat er dan tijd voor is. Onder de verbouwingen die het vaakste voorkomen is de tuin aanleggen er een van. Tijdens de zomer is het mooi weer, dit betekent dat veel mensen in de tuin bezig gaan. Er worden nieuwe planten geplant, grasvelden aangelegd, maar ook bijvoorbeeld nieuwe prieeltjes, gewerkt aan de kozijnen of zelfs tuinmeubels gemaakt. Deze prieeltjes en tuinmeubels worden vaak gemaakt van hout. Er gaat echter wel wat voorbereiding aan vooraf voordat het hout echt gebruikt kan worden. Om het mooi glad en verfbaar te maken, moet het namelijk eerst geschuurd worden. Hiervoor kan een Festool schuurmachine heel goed gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten schuurmachines beschikbaar. Namelijk excentrische schuurmachines, vlakschuurmachines, lineaire schuurmachines, bandschuurmachines, borstelmachines, en schuurblokjes.

Excentrische schuurmachines
Een excentrische schuurmachine is geschikt voor fijne afwerkingen, zowel als het verwijderen van materiaal van grote oppervlakten. Een voordeel van dit soort machines is dat er ook gebogen oppervlaktes mee kunnen worden afgeschuurd.

Bandschuurmachines
Met een bandschuurmachine kunt u gemakkelijk materiaal verwijderen. Dit materiaal bestaat meestal uit verf en laklagen.

Vlakschuurmachine
Een vlakschuurmachine heeft een rechthoekige schuurzool voor de fijne afwerking van smalle of kleine oppervlaktes. Ook kan deze schuurmachine gebruikt worden voor de fijne afweking van grote oppervlaktes. Het is een zeer geschikte machine wanneer men niet hele verf – of laklagen hoeft te verwijderen.

Lineaire schuurmachines
Een lineaire schuurmachine heeft een puntige onderkant, waardoor de schuurmachine gemakkelijk bij smalle oppervlakken kan, waar een bredere schuurmachine niet bij kan. Denk hierbij vooral aan de kozijnen.

Borstelmachine
Een borstelmachine kan na het gebruik van een schuurmachine worden gebruikt, om het geschuurde oppervlak nog gladder te maken.

Schuurblokjes
Als u toch liever met de hand een klein oppervlak wilt gebruiken, kunt u hiervoor het beste gebruikmaken van schuurblokjes. Deze kunt u voor veel verschillende gebruiksmomenten toepassen.

De bovenstaande machines zijn verkrijgbaar bij Festool. Dit is een online webshop die handelt in een grote variatie hoogwaardige machines voor het klussen. Van de beginnende klusser tot de ervaren klusser, Festool heeft gereedschap en machines voor iedereen. Breng dus een bezoekje aan de website, als u op zoek bent naar gereedschap of machines!