Voordelen van een schoonmaakbedrijf

schoonmaakonderhoud

Veel bedrijven maken gebruik van de diensten van een schoonmaakbedrijf in Breda. Ze doen dit, omdat het schoonmaken van hun bedrijf veel tijd kost en hun eigen tijd willen zij graag besteden aan hun core business en niet aan schoonmaken. De meeste schoonmaakwerkzaamheden worden buiten kantoortijden gedaan, omdat de eigen personeelsleden dan zo min mogelijk overlast hebben. Een van deze werkzaamheden is stofzuigen, als dit tijdens kantoortijden gedaan wordt, geeft dit geluidsoverlast voor het personeel, vandaar dat dit vaak buiten kantoortijden gedaan wordt.

Tijdens kantoortijden
Er zijn ook werkzaamheden die de schoonmakers tijdens kantoortijden doen. Bij grote bedrijven maken ze bijvoorbeeld meerdere keren per dag de toiletten schoon. Ook gaan ze bij de medewerkers langs om te informeren of ze nog iets voor hen kunnen doen. Op deze manier leren de schoonmakers en het personeel elkaar kennen. Dit is uiteraard erg goed.

Werkzaamheden
De schoonmakers doen alle standaard werkzaamheden, zoals toiletten schoonmaken, stofzuigen, dweilen en werkplekken van personeel schoon maken. Ze mogen echter geen spullen optillen die op de bureaus staan. Als iemand dus wilt dat zijn of haar bureau heel goed schoon gemaakt wordt, dan zal hij of zij moeten zorgen dat zijn of haar bureau leeg is (clean desk), dan zal de schoonmaker deze goed schoon kunnen maken.

Ramen zemen
Ramen zemen wordt vaak niet gedaan door de schoonmakers. Hier wordt vaak een glazenwasser voor ingehuurd. Hij kan de ramen aan de buitenkant zemen, maar ook de ramen aan de binnenkant en de overige ramen kan hij doen. Als het gebouw te hoog is, zal hij een hoogwerker huren, zodat hij de ramen op een veilige manier kan zemen. Veiligheid gaat voor alles.

Particulieren
Het zijn niet alleen bedrijven die een schoonmaakbedrijf inhuren. Ook particulieren kunnen dit doen. Dit komt echter niet zo vaak voor. Dit wordt alleen gedaan als ze bijvoorbeeld een nieuw huis krijgen of een grote verbouwing hebben gehad. Dan is hun woning erg vies en dan wordt er een schoonmaakbedrijf ingehuurd. Voor de wekelijkse klusjes kan men soms wel een schoonmaakster inhuren, maar dit wordt vaak niet via een schoonmaakbedrijf gedaan. Vaak vinden ze dan een schoonmaakster via vrienden of bekenden (mond op mond reclame).

Tarieven
Een schoonmaakbedrijf kost uiteraard geld. Als je het bedrijf af en toe laat komen, zullen de kosten (per keer dat zij komen) hoger zijn dan wanneer je een contract met het schoonmaakbedrijf afsluit en hen dus wekelijks of dagelijks laat komen. Uiteraard geldt ook: hoe meer je hen laat doen, hoe hoger de kosten. Dus als er werkzaamheden zijn die je heel makkelijk zelf kunt doen, is het wellicht verstandig om dit te doen.

Er zijn dus veel verschillende werkzaamheden die gedaan worden door een schoonmaakbedrijf. Ook zijn er verschillende redenen waarom iemand een schoonmaakbedrijf in kan huren. Omdat er zo veel schoonmaakbedrijven door heel Nederland heen zitten, zit er vast ook een bedrijf bij jou in de buurt. Ga met hen in gesprek en wellicht kunnen jullie gebruik maken van elkaars diensten. Veel succes!