Wat zoek jij in een vuurkorf?

De vuurkorf is bezig aan een echte opmars. Steeds meer mensen willen zo’n stoere sfeerbrenger in de tuin. Vuurkorven zijn eigenlijk al eeuwen in trek. Ze hebben dan ook meerdere voordelen in één. Ze stralen sfeer uit, geven de nodige warmte, en nodigen uit tot gezelligheid. Toch zie je tegenwoordig dat er steeds meer verschillende vuurkorven op de markt komen. Het is dan ook wat lastiger geworden om een keuze te maken. Om je te helpen kiezen hebben we hier een lijstje opgesteld van kenmerken waar je bij het shoppen op kunt letten.

Hoe groot is jouw tuin?

Vuurkorven zijn over het algemeen lekker compact, maar je ziet tegenwoordig ook grotere modellen. Als je een grotere tuin hebt wil je natuurlijk op meerdere plekken lekker warm kunnen zitten. Je kunt dan een aantal vuurkorven kopen – dit geeft je tuin een indrukwekkende sfeer – maar je kunt er ook voor kiezen een enkele grote vuurkorf te kopen. Als je tuin wat kleiner is en je maakt je zorgen of het past: geen nood. Er zijn al vuurkorven op de markt met een doorsnee kleiner dan een halve meter. Het enige dat jij dan hoeft te doen is zorgen dat de rook goed weg kan.

Lekker lang buiten zitten

Op de eerste plaats gebruik je een vuurkorf natuurlijk om lekker warm te blijven. Met een vuurkorf heb je een ideale plek in de tuin om lekker te relaxen. Op koudere dagen of aan het einde van een zwoele zomerdag is een vuurtje een prima oplossing. Je kent het wel: als je eenmaal met vrienden of familie om het vuur heen zit komen vanzelf de mooie verhalen. Een vuurkorf is daardoor hét symbool van een geslaagde avond.

Voor de barbecuefanaat

Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt een vuurkorf ook prima gebruiken als barbecue. Het voordeel is dat je dan geen barbecue meer hoeft te kopen, en daar bespaar je geld op. Je kunt speciale roosters op je vuurkorf leggen, en je bent al klaar om te gaan barbecueën. Er zijn zelfs vuurkorven die standaard uitgerust zijn met een rooster en een schaal om as op te vangen.